مقالات فیروز دنتال

انواع توربین دندانپزشکی

انواع توربین دندانپزشکی | تجهیزات دندانپزشکی فیروز دنتال

توربین دندانپزشکی یک وسیله چرخنده است که وظیفه تراشیدن بخش های سفت و محکم دندان از جمله مینا را برعهده دارد. حتما شما هم آخرین باری که به دندانپزشک مراجعه کرده اید توربین دندانپزشکی که مانند یک قلم باعث تراشیدن دندان های شما می شود را مشاهده کرده اید. اما آیا می دانید که انواع توربین دندانپزشکی چیست؟ واقعیت این است که این ابزار چرخنده دارای تنوع بالایی در بازارهای جهانی است.

این موضوع باعث شده است که بسیاری از افراد و حتی دندانپزشکان، نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع توربین دندانپزشکی داشته باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد انواع توربین دندانپزشکی و کلیات این ابزار در دندانپزشکی صحبت کنیم. پس اگر قصد کسب اطلاعات تخصصی در مورد توربین های دندانپزشکی را دارید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

توربین دندانپزشکی چیست؟

توربین دندانپزشکی چیست؟

قبل از اینکه با انواع توربین دندانپزشکی آشنا شوید لازم تا توضیح مختصری دهیم که توربین دندانپزشکی چیست؟ توربین های دندانپزشکی به واسطه چرخشی که ایجاد می کنند، می توانند برای خالی کردن دندان ها استفاده شوند. این توربین ها دارای یک بدنه فلزی و یک سر در حال چرخش هستند. از نوک توربین های دندانپزشکی هوا یا آب خارج می شود تا محل مورد نظر خنک کاری گردد.

بخش های مختلف انواع توربین دندانپزشکی

توربین های دندانپزشکی هر کدام از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • روتور

مهم ترین بخش انواع توربین دندانپزشکی روتور است که تقریبا تمام کار و فعالیت توربین را انجام می دهد.

  • اسپیندل

این قطعه در مرکز توربین، محوری که می چرخد.

  • سنبه

سنبه یک لوله توخالی است که سوراخ در آن تعبیه شده و در داخل دوک قرار می گیرد.

  • پروانه

پروانه در وسط (جلو به عقب) دوک قرار دارد. پروانه می تواند باعث جذب هوا شود و توربین را به چرخش درآورد.

  • یاتاقان عقب

در هر طرف پروانه یاتاقان هایی وجود دارد که با کاهش اصطکاک باعث چرخش دوک می شوند.

  • مهر و موم اورینگ

این قطعه از انواع توربین دندانپزشکی، از تناسب محکم داخل سر توربین اطمینان حاصل می کند، همچنین لرزش را کاهش می دهد.

  • واشر / واشر موج

واشر می تواند باعث فشار دادن توبین در درپوش شود تا باعث به کار انداختن چاک شود.

  • Slinger

این قطعه جهت محافظت از یاتاقان در برابر گرد و غبار و آلودگی در قسمت جلو نصب شده است.

اگر می خواهید با دندانپزشکی اطفال و مشخصات بهترین کلینیک دندانپزشکی کودکان و نوجوانان آشنا شوید، کلیک فرمایید.

نحوه عملکرد انواع توربین های دندانپزشکی

نحوه عملکرد انواع توربین های دندانپزشکی

یکی از سوالات رایجی که در مورد انواع توربین دندانپزشکی وجود دارد، نحوه عملکرد این توربین هاست. اطلاع از نحوه عملکرد توربین ها این امکان را به ما می دهد که بتوانیم در صورت بروز مشکل، راحت تر ریشه مشکل را تشخیص دهیم. به همین خاطر، در ادامه قصد داریم به صورت خلاصه عملکرد توربین های دندانپزشکی را ذکر کنیم.

توربین های دندانپزشکی ابزارهای چرخشی هستند که می توانند با سیستم هوا و یا برق کار کنند. این توربین ها از طریق شیلنگ یونیت دندانپزشکی و با کمک یک کوپلینگ هدایت می شوند. این ابزار دندانپزشکی در میان انواع ابزارهای چرخشی بیشترین سرعت در حدود 100 هزار الی 500 هزار را دارد، اما گشتاور آن حداقل است.

سرعت بالای انواع توربین دندانپزشکی باعث می شود که توربین ها در محل درمان اصطکاک قابل توجهی را ایجاد کنند. به همین خاطر، از نوک توربین های دندانپزشکی آب خارج می شود تا دمای محل مورد نظر کاهش پیدا کند.

توربین های دندانپزشکی بیشتر برای زمانی که نیاز به مقاومت بالای توربین جهت تراشیدن یک سطح است، مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال، می توان از توربین های دندانپزشکی برای برداشتن بخش سفت مینای دندان و مواد پروتز استفاده کرد.

انواع توربین دندانپزشکی و بررسی تفاوت های آن ها

توربین های دندانپزشکی موجود در بازار کشور ایران دارای تنوع بسیار بالایی اند. دلیل این موضوع هم شرکت های مختلف تولید کننده این توربین ها در جهان هستند که اقدام به تولید توربین دندانپزشکی در تنوع بالایی می کنند. هر یک از این توربین ها از نظر سرعت چرخش و کارایی خاصی که دارند در گروه های مختلفی قرار می گیرند. بنابراین، انواع توربین دندانپزشکی را می توان بر اساس ۲ معیار زیر تقسیم بندی کرد:

  • سرعت توربین های دندانپزشکی

انواع توربین های دندانپزشکی موجود در بازار کشور ایران و فروشگاه های تجهیزات دندانپزشکی به دو دسته توربین های با سرعت بالا و توربین های با سرعت پایین تقسیم‌ بندی می شوند. توربین های دندانپزشکی با سرعت بالا می توانند بر اساس طراحی، فرم و متریال های به کار رفته به انواع مختلفی تقسیم بندی شوند.

اما همه این توربین ها معمولا می توانند با سرعت 250 هزار و یا 400 هزار در دقیقه بچرخند. این در حالی است که میزان چرخش توربین دندانپزشکی با سرعت پایین بین 100 الی 140 هزار دور در دقیقه است. میانگین سرعت معمولی میان توربین های دندانپزشکی با سرعت پایین، 80 هزار دور در دقیقه است.

  • طراحی توربین دندانپزشکی

از یک جنبه دیگر می توان انواع توربین دندانپزشکی را معرفی کرد. این موضوع بر اساس تغذیه توربین های دندانپزشکی تعیین می شود. برخی از توربین های دندانپزشکی با هوای فشرده و برخی از آن ها با جریان برق کار می کنند. توربین های دندانپزشکی که با هوای فشرده کار می کنند، می توانند از طریق هوای فشرده توربین را بچرخانند. سرعت توربین های دندانپزشکی که با هوا کار می کنند، 400 هزار دور در دقیقه است.

از طرف دیگر توربین های دندانپزشکی که با کمک موتور الکتریکی کار می کنند، دارای سیستم خاص خودشان هستند. چرخ دنده های داخلی این نوع توربین دندانپزشکی این امکان را می دهند تا توربین با گشتاور و قدرت ثابت و در سرعتی حدود 200 هزار دور در دقیقه کار کند.

مواردی که باعث خرابی انواع توربین دندانپزشکی می شوند!

مواردی که باعث خرابی انواع توربین دندانپزشکی می شوند!

انواع توربین دندانپزشکی حتی اگر از برندهای باکیفیت هم تهیه شده باشند، برای همیشه دوام نمی آورند. ممکن است پس از گذشت مدت زمانی شاهد خرابی آن ها باشید. اما واقعیت این است که راهکارهای خاصی نیز وجود دارند که اگر از آن ها کمک بگیرید، می توانید طول عمر توربین های دندانپزشکی را افزایش دهید.

به همین خاطر، فارغ از آشنایی با انواع توربین دندانپزشکی برای خرید و به کارگیری آن ها، باید در مورد اینکه چه عواملی باعث خرابی توربین های دندانپزشکی می شوند نیز اطلاعات کسب کنید که برخی از آن ها عبارتند از:

  • روغن کار نامنظم: سنبه که یکی از قطعات اصلی انواع توربین دندانپزشکی است، باید حتما قبل از استریل شدن روغن کاری شود. به همین خاطر، اگر توربین های دندانپزشکی به صورت منظم روغن کاری نشوند، احتمال خرابی آن ها وجود دارد.
  • عدم انجام مراحل روانکاری: روانکاری یکی از اقداماتی است که حتما باید برای انواع توربین های دندانپزشکی انجام شود. با انجام عملیات روانکاری می توانید اطمینان حاصل کنید که توربین ها تا مدت زمان بسیار زیادی کارایی خواهند داشت. بهتر است که توربین ها پس از اتمام کار هر بیمار روغن کاری شوند تا مشکلی در عملکرد آن ها به وجود نیاید.
  • خرابی بلبرینگ ها: فشار بیش از حد هوا، استفاده از بلبرینگ های بی کیفیت، وجود آب در مخزن ذخیره هوای کمپرسور و … همگی می توانند باعث خرابی بلبرینگ ها شوند. برای اینکه بلبرینگ ها دیرتر دچار مشکل و خرابی شوند، بهتر است که آن ها را روغن کاری کرد. با این کار نیروی کمتری به توربین ها وارد می شود و ماندگاری آن ها نیز افزایش پیدا می کند.
  • خنک کردن سریع هندپیس ها با آب سرد پس از استریل کردن: خنک شدن سریع هندپیس و توربین پس از استریل شدن، می تواند باعث تغییر شکل در برخی از بخش های توربین شود. همچنین، احتمال اینکه آلودگی در توربین ها به وجود بیاید، افزایش پیدا خواهد کرد.
  • راه اندازی توربین بدون سوراخ: راه اندازی توربین بدون سوراخ می تواند به عملکرد و مکانیزم دوک و چاک آسیب وارد کند.

قیمت انواع توربین دندانپزشکی

انواع توربین های دندانپزشکی موجود در بازار کشور ایران بر اساس کیفیت، سرعت چرخش و کارایی که دارند، با مدل ها و تنوع بسیار زیادی به فروش می روند. این موضوع باعث شده است که قیمت انواع توربین دندانپزشکی در بازار متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت این توربین ها، بهتر است که حتما به فروشگاه هایی مانند فیروز دنتال که اقدام به فروش توربین های دندانپزشکی می کنند، مراجعه کنید.

در نظر داشته باشید که همیشه یک توربین دندانپزشکی گران قیمت، نمی تواند گزینه ایده آلی برای شما محسوب شود. لازم است که شما بر اساس کارایی و نیاز خودتان اقدام به خرید این توربین ها کنید تا هم در هزینه خودتان صرفه جویی نمایید و هم از عملکرد خوب توربین نیز بهره مند شوید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم در مورد انواع توربین دندانپزشکی و کارایی هر کدام صحبت کنیم. طبق توضیحات این مقاله، توربین های دندانپزشکی از نظر سرعت و همچنین نوع سیستم تغذیه خودشان به گروه های مختلفی تقسیم می شوند که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم. در هر صورت، لازم است که دندانپزشکان و یا افرادی که قصد خرید توربین های دندانپزشکی را دارند در مورد اینکه کدام نوع از توربین ها برای آن ها مناسب تر است اطلاعات کافی کسب کنند.

در نهایت باید بگوییم که برخی از توربین های دندانپزشکی دارای سیستم های جدید و نوآورانه ای هستند. به طور مثال، ممکن است یک توربین دندانپزشکی با چراغ ال ای دی به مشتریان ارائه شود تا بتوان راحت تر فضای درون دهان را با کمک توربین مشاهده کرد.

اگر از مطالعه این مطلب لذت بردید، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز از آن بهره ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *