مقالات فیروز دنتال

موتور ایمپلنت

motorimplant-firoozdental-magazine-مقاله-فیروزدنتال-موتور ایمپلنت-coxo-appledental-appledent-nsk

در این مقاله درباره موتور ایمپلنت، اجزای تشکیل دهنده، مزایا و معایب، راهنمای خرید و نحوه صحیح نگهداری از آن می‌پردازیم. موتور ایمپلنت یک دستگاه الکتریکی ضروری برای جراحی ایمپلنت دندان است. این دستگاه، قدرت و دقت لازم را برای ایجاد حفره ، آماده سازی محل ایمپلنت و قرار دادن فیکسچر ایمپلنت دندان در استخوان فک را فراهم می کند.
موتورایمپلنت‌ها متشکل از یک کنسول مرکزی، یک پدال کنترل، یک میکروموتور و یک ضد زاویه متصل به میکروموتور هستند که میکرو موتور مهم ترین بخش  موتور ایمپلنت است.

motor-implant-firoozdental-فیروزدنتال-موتور-ایمپلنت

اجزای تشکیل دهنده ی موتور ایمپلنت چیست؟

موتورایمپلنت  ها متشکل از یک کنسول مرکزی، یک پدال کنترل، یک میکروموتور و یک ضد زاویه متصل به میکروموتور هستند که میکرو موتور مهم ترین بخش  موتور ایمپلنت است.

انواع موتور ایمپلنت ها یاموتور های جراحی

موتور های ایمپلنت بر سه نوع هستند که تقریبا وظایف یکسانی دارند


موتورهای ضربه‌ای :  موتورهای ضربه ای  برای قرار دادن ایمپلنت در حفره  استفاده می‌شوند.


موتورهای چرخشی :  موتورهای چرخشی  برای برش استخوان و قرار دادن ایمپلنت استفاده می‌شوند.


موتورهای لرزان   موتورهای لرزان نیز برای برش استخوان و قرار دادن ایمپلنت استفاده می‌شوند.

firoozdental-motor-implant-motorimplant-موتورایمپلنت-فیروزدنتال

مزایا استفاده از موتور ایمپلنت

دقت و ایمنی بالاتر :موتور ایمپلنت ین امکان را به دندانپزشک می‌دهدتا ایمپلنت‌ها را با دقت بالاتر  وبا ایمنی بیشتر در استخوان فک قرار دهد. این امر خطر آسیب به بافت نرم و استخوان فک را کاهش می‌دهد


سرعت و کارایی بیشتر : دندانپزشک با استفاده از موتور ایمپلنت می‌تواند جراحی ایمپلنت را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهد. این امر باعث افزایش لود بیمار و پذیرش بیشتر بیماران می‌شود


بهبود کیفیت کار  دندانپزشک : موتور ایمپلنت می‌تواند خستگی دندانپزشک در حین جراحی ایمپلنت کاهش دهد  و باعث بهبود کیفیت کار دندانپزشک و کاهش خطا شود.


کاهش درد و ناراحتی بیمار :موتور ایمپلنت با دقت و سرعت بالایی که  دارد ، باعث می شود جراحی ایمپلنت با درد کمتری برای بیمار انجام شود.

معایب استفاده از موتور ایمپلنت​

هزینه بالاتر این دستگاه نسبت به سایر ابزارهای دندانپزشکی باعث محدودیت برای دندانپزشکان و بیماران  می‌شود


همچنین استفاده از این دستگاه نیاز به آموزش ، مهارت و تجربه ی کافی را دارد تا پزشکان به صورت ایمن و موثر از آن  استفاده کنند.

راهنمای خرید موتور ایمپلنت

نوری یا غیر نوری بودن:   موتورهای ایمپلنت های نوری، دید بهتری را در حین جراحی  برای پزشک فراهم می‌کنند، اما گران‌تر هستند و احتمال خرابی بیشتری دارند.


سرعت :   سرعت موتور بر سرعت چرخش فرز تأثیر می‌گذارد. سرعت‌های بالاتر برای برش سریع‌تر سطوح سخت مناسب هستند، در حالی که سرعت‌های پایین‌تر برای حفاری دقیق‌تر مناسب‌تر هستند.


کنترل سرعت: کنترل سرعت به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که سرعت را در حین جراحی تنظیم کند. این قابلیت می‌تواند در افزایش دقت جراحی موثر باشد.


گشتاور:  گشتاور موتور بر قدرت چرخش فرز تأثیر می‌گذارد. گشتاورهای بالاتر برای حفاری در بافت‌های سخت‌تر مناسب هستند، در حالی که گشتاورهای پایین‌تر برای حفاری در بافت‌های نرم‌تر مناسب‌تر هستند.


کنترل گشتاور:  کنترل گشتاور به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که گشتاور را در حین جراحی تنظیم کند. این قابلیت می‌تواند باعث کاهش خطر  آسیب به بافت نرم شود.


کنترل چرخش معکوس:  کنترل چرخش معکوس به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که فرز را در جهت مخالف بچرخاند. این قابلیت می‌تواند برای برداشتن بافت‌های نرم یا برای تمیز کردن فرز استفاده شود.


پدال :  پدال به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که سرعت و گشتاور را بدون نیاز به استفاده از دست‌ها کنترل کند. این قابلیت می‌تواند برای انجام جراحی‌های پیچیده مفید باشد.


وزن و ابعاد:  این دستگاه باید سبک و قابل حمل باشد تا دندانپزشک بتواند به راحتی آن را در حین جراحی کنترل کند


علاوه بر این نکات باید به مواری چونبرند که بر کیفیت  و دوام تاثیر می‌گذارد و گارانتی که موجب آرامش خاطر پزشک می‌شود دقت کرد.

نحوه نگهداری صحیح از موتور های ایمپلنت​

موتور پس از هر بار استفاده باید تمیز شود بهتر است برای  این کار از  یک پارچه نرم استفاده کنید  و از مواد های پاک کننده فرساینده استفاده نکنید. 

موتور باید هر سه ماه یکبار سرویس شود. بهتر است این کار توسط یک تکنسین ماهر انجام شود. سرویس موتور می تواند به رفع مشکلات احتمالی کمک کند

موتور نباید  در معرض رطوبت یا گرمای شدید باشد در نتیجه موتور را در مکانی خشک و خنک نگهداری کن

موتور نباید در معرض گرد و غبار قرار بگیرد  این گردو غبار می تواند باعث خرابی موتور شود  

از فرزهایی که برای موتور ایمپلنت مناسب نیستند٫استفاده نکنید که این کار به موتور آسیب می‌رساند

از فشار بیش از حد به روی موتور جلوگیری کنید تا آسب جدی به موتور نرسد

اگر موتور شما به درستی کار نمی کند، از استفاده از آن خودداری کنید

motorimplant-firoozdental-magazine-مقاله-فیروزدنتال-موتور ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *