جدیدترین ایمپلنت هوشمند، رویکردی است که می تواند جای ایمپلنت های ساده دندانی را بگیرد. با افزایش سن و یا سوانح مختلف، احتمال اینکه دندان ها از دست بروند و نیاز به استفاده از دندان های مصنوعی باشد، وجود دارد. اگرچه هیچ گاه در گذشته تصور نمی شد که ایمپلنت ها بتوانند جایگزین دندان های سالم ما افراد شوند و به راحتی بتوانند برای غذا خوردن و جویدن غذا مناسب باشند؛ اما این روزها، بسیاری از مردم ترجیح می دهند که به جای دندان های مصنوعی، از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند.
دلیل این موضوع هم مزایای استفاده از جدیدترین ایمپلنت هوشمند است. جدیدترین ایمپلنت هوشمند، رویکردی است که می تواند جای ایمپلنت های ساده دندانی را بگیرد. واقعیت این است که استفاده از ایمپلنت های دندانی معمولی، نمی تواند نیازهای علم پزشکی را برطرف کند. به همین خاطر، در حال حاضر ایمپلنت های دندانی هوشمند توانسته اند جای خود را در علم پزشکی باز کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد جدیدترین ایمپلنت هوشمند و فناوری هایی که برای ساخت ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرند، صحبت کنیم.
ایمپلنت های دندانی چیست؟
قبل از پرداختن به موضوع جدیدترین ایمپلنت هوشمند و فناوری های بکار رفته در آن لازم است تا مروری بر توضیحات ایمپلنت داشته باشیم. ایمپلنت، یک نوع دندان مصنوعی است که البته به صورت ثابت در لثه قرار می گیرد. پروتزهای دندانی به دو دسته پروتزهای متحرک و ثابت تقسیم بندی می شوند. پروتزهای متحرک در واقع همان دندان های مصنوعی هستند که می توانند جایگزین تمامی دندان ها شوند. پروتزهای ثابت می توانند برای جایگزین کردن یک یا چند عدد دندان مورد استفاده قرار گیرند.
عمدتا بیمارانی که با مشکل از دست رفتن دندان ها مواجه می شوند، قادر به خوردن غذا و یا جویدن غذا نیستند. این موضوع باعث ایجاد بیماری های مختلف دیگری در سیستم گوارش و دیگر ارگان های مختلف آن ها می شود. به همین خاطر، درمان بی دندانی اهمیت بسیار زیادی برای مردم جهان و دندانپزشکان دارد.
ایمپلنت های دندانی از جمله ایمپلنت هایی اند که می توانند برای درمان از دست رفتن دندان ها مورد استفاده قرار گیرند. این ایمپلنت ها به صورت ثابت در لثه جایگذاری می شوند و به راحتی قادر به تحمل فشار بالا در حین جویدن غذا هستند. واقعیت این است که ایمپلنت های معمولی که در لثه جایگذاری می شوند، می توانند جایگزین خوبی برای دندان های ما باشند؛ اما معایب مختلفی نیز دارند.
به طور مثال، از جمله معایب جایگذاری ایمپلنت های دندانی می توان به از دست رفتن ایمپلنت ها در اثر عفونت اشاره کرد. به ویژه اگر مراحل جایگذاری ایمپلنت های دندانی به صورت تخصصی و با رعایت بهداشت انجام نشود. این موضوعات و معایبی که باعث عدم موفقیت در جایگذاری ایمپلنت های دندانی می شوند، راهی را به سوی ساخت ایمپلنت های هوشمند دندانی باز کرده اند.
برای آشنایی با بهترین و محبوب ترین یونیت های دندانپزشکی و تجربه خریدی لذت بخش کلیک فرمایید.
جدیدترین ایمپلنت هوشمند
در سال های اخیر و با توجه به گسترش نیاز مردم به استفاده از ایمپلنت های دندانی، مطالعات مختلفی در زمینه ایمپلنت های دندانی هوشمند انجام شدند. ایمپلنت های دندانی هوشمند می توانند به عنوان یک سیستم قابل ارتقاء شناخته شوند. به همین خاطر، بسیاری از محققان تلاش می کنند که با اضافه کردن آپشن های مختلف به ایمپلنت ها آن ها را به یک سازه هوشمند که می توانند در شرایط مختلف، واکنش های متنوعی را از خودشان نشان دهند، تبدیل کنند.
در حال حاضر فناوری های مختلفی برای ساخت جدیدترین ایمپلنت هوشمند از سوی محققان مختلف پیشنهاد شده اند. برخی از این فناوری ها هنوز در مرحله تحقیق و بررسی هستند و امید است که در آیندهای نزدیک به ایمپلنت های دندانی اضافه شوند.
فناوری های استفاده شده برای ساخت جدیدترین ایمپلنت هوشمند
پیشرفت های مختلفی در ساخت جدیدترین ایمپلنت هوشمند در جهان به وجود آمده اند. این موضوع باعث شده تا بسیاری از محققانی که در زمینه ایمپلنت های دندانی در حال فعالیت هستند، علاقه مند به تحقیق در مورد ایمپلنت های دندانی شوند. از جمله فناوری های جدیدی که برای ساخت ایمپلنت هوشمند دندانی پیشنهاد شده اند را در ادامه این مقاله ذکر می کنیم.
فناوری خاص برای اجرای ایمپلنت دندانی در یک مرحله
ایمپلنت های دندانی از دو بخش اصلی یعنی پایه و روکش تشکیل شده اند. برای اجرای ایمپلنت های دندانی لازم است که ابتدا پایه درون لثه قرار بگیرد و پس از گذشت مدت زمانی، اقدام به نصب روکش روی پایه شود. این موضوع ممکن است حداقل به مدت 6 هفته الی 3 ماه زمان ببرد. زمان بر بودن پروسه اجرای ایمپلنت دندانی باعث شده است که برخی از افراد علاقهای به انجام آن نداشته باشند.
تیم ایمپلنت دندان Bounds Green Dental & Implants در وود گرین، تلاش کرده اند که امکان اجرای ایمپلنت دندانی را در یک مرحله انجام دهند. در این روش می توان تمامی مراحل مربوط به ساخت روکش و جایگذاری پایه ایمپلنت را در یک روز انجام داد. بدین واسطه معطلی های ناشی از صبر کردن برای جوش خوردن ایمپلنت کاهش پیدا می کند. این یکی از جدیدترین ایمپلنت هوشمند می باشد.
اگر به دنبال خرید قسطی اتوکلاو دندانپزشکی هستید، فرصت را از دست ندهید و کلیک فرمایید.
قرار دادن سنسورهای هوشمند روی سطح دندان
یکی از فناوری هایی که در جدیدترین ایمپلنت هوشمند قابل استفاده است، قرار دادن سنسورهای هوشمند روی سطح دندان می باشد. سنسورهای هوشمند می توانند میکروارگانیسم های عفونی را در مجاورت دندان ها تشخیص دهند. از مزیت های این سنسورها این است که در صورت مشاهده میکروارگانیسم های عفونی، از خودشان آنتی بیوتیک خارج می کنند که قطعا باعث بهبود شرایط لثه و دندان می شود.
اساس کار این فناوری مطابق با علم شیمی و PH متفاوت است. بنابراین، این سیستم هوشمند می تواند هر گونه اختلالی را با تغییرات ایجاد شده در PH تشخیص دهد و مطابق با آن رویکرد مناسبی داشته باشد.
تحریک سطوح ایمپلنت دندان
یکی دیگر از تکنیک های خاص برای طراحی جدیدترین ایمپلنت هوشمند، تحریک سطوح ایمپلنت است. اگرچه این تکنیک می تواند برای انواع ایمپلنت ها مانند ایمپلنت های ران نیز مورد استفاده قرار گیرد، اما قطعا معایب خاص خودش را دارد.
با کمک این تکنیک می توان سطح ایمپلنت را تحریک کرد تا باعث افزایش احتمال جوش خوردن ایمپلنت به استخوان شد. در این صورت احتمال اینکه ایمپلنت توسط استخوان پس زده شود، بسیار کاهش پیدا می کند. همچنین، برخی از محققان در تلاش اند که با تحریک سطوح ایمپلنت، از موجودات زنده ای که قرار است به ایمپلنت متصل شوند، مطلع گردند. تا به امروز آزمایشات حیوانی مختلفی نیز در این زمینه انجام شده اند.
تزریق یک ماده در ایمپلنت هوشمند با کمک نانوذرات
یکی دیگر از تکنیک هایی که می تواند پیشرفتی خاص را در زمینه ساخت جدیدترین ایمپلنت هوشمند به وجود آورد، فراهم کردن امکان تزریق یک ماده در ایمپلنت هوشمند است. در این نوع ایمپلنت از نانوذرات استفاده می شود که می توانند در صورت نیاز، یک سری دارو یا مواد را برای بهبود شرایط ایمپلنت تزریق کنند. معمولا داروهای تزریقی توسط نانوذرات از بروز عفونت و رشد باکتری ها در محل جایگذاری ایمپلنت جلوگیری می کنند.
برای مشاهده و خرید انواع توربین دندانپزشکی کلیک فرمایید.
فتوتراپی هوشمند در ایمپلنت هوشمند دندانی
برخی از محققان در زمینه قرار دادن یک منبع نور هوشمند در ایمپلنت هوشمند دندانی کار می کنند. این منبع نور می تواند برای انجام فتوتراپی مورد استفاده قرار گیرد. زمانی که افراد دهان خود را برای خوردن غذا، مسواک زدن و … حرکت می دهند، این منبع نور تغذیه می شود و می تواند فتوتراپی را انجام دهد. این تکنولوژی می تواند برای انواع ایمپلنت های غیر دندانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
فتوتراپی که با کمک این منبع نور انجام می شود، مجموعه کاملی از مسائل بهداشتی را رفع می کند. اگر در یک ماده زیستی کاشته شود، امکان تعویض یا شارژ آن وجود دارد. اما اگر از یک ماده پیزوالکتریک استفاده شود، می توان از حرکات دهان نیروی الکتریکی را تولید نمود تا یک نوری از ماده ساطع شود. در این صورت ریسک برگشت ایمپلنت های دندانی به شدت کاهش پیدا می کند.
اضافه کردن سیستم دارورسانی به جدیدترین ایمپلنت هوشمند دندانی
سیستم های دارورسانی یکی از پیشرفت های جدید برای ایمپلنت های دندانی محسوب می شوند. سیستم های دارورسانی می توانند با تکنیک های مختلفی به ایمپلنت دندانی اضافه شوند. برخی از آن ها مانند یک روکش روی پوشش پایه ایمپلنت قرار می گیرند و در شرایط مختلف از خودشان دارو آزاد می کنند. برخی از آن ها نیز مانند یک مخزن دارو در بخش میانی ایمپلنت قرار می گیرند و می توانند باعث آزادسازی دارو گردند.
داروهای آزاد شده از جدیدترین ایمپلنت هوشمند، می توانند مانعی برای برگشت ایمپلنت باشند. این داروها عمدتا باعث کاهش درد و یا عفونت در ناحیه ایمپلنت می شوند. یا اینکه می توانند جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان دندان را بهبود ببخشند. در هر صورت این سیستم های دارورسانی، یک نور امیدی برای کاهش عوارض ناشی از ایمپلنت های دندانی محسوب می شوند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم در مورد پیشرفت های جدیدترین ایمپلنت هوشمند صحبت کنیم. طبق اطلاعات این مقاله، مشخص شد که فناوری های جدیدی به ایمپلنت های هوشمند اضافه شده اند که قطعا تاثیر زیادی در بهبود عملکرد ایمپلنت ها دارند. اما هنوز هم می توان از فناوری های جدیدتری برای ساخت و طراحی ایمپلنت هوشمند استفاده کرد.
در هر صورت دلیل به کارگیری جدیدترین ایمپلنت هوشمند، کاهش عوارض و خطرات ناشی از جایگذاری ایمپلنت در دندان هاست. با کمک این ایمپلنت ها، نیاز به مصرف داروهای خوراکی کاهش پیدا می کند و احتمال برگشت زدن ایمپلنت توسط دندان نیز کاهش پیدا خواهد کرد. با این حال عملی بودن هر یک از این فناوری ها، سوال و ابهامی است که برای بسیاری از افراد وجود دارد.
اگر از مطالعه این مطلب لذت بردید، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز از آن بهره ببرند.