این مسئله که سنسور RVG چیست و چه کاربردهایی دارد در حوزه دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد. این دستگاه بسیار پیشرفته است که برای عکس برداری مدرن از آن استفاده می شود. تهیه عکس از اعضای مختلف و همچنین دندان ها و دهان برای درمان و دست یافتن به اطلاعات دقیق تر لازم است. هر چه این تصاویر از شفافیت بیشتری برخوردار باشند، به علم و درمان کمک بیشتری خواهد شد.
به همین دلیل است که در زمان های مختلف دستگاه های پیشرفته تر وارد بازار می شوند. سنسور RVG یا (Radio Viso Graphy) نیز در پی پاسخ گویی به این نیاز ساخته شده و در اختیار متخصصان قرار گرفته است. در ادامه درباره این که سنسور RVG چیست اطلاعات بیشتری آورده شده است.
اهمیت رادیوگرافی و عکس برداری در دندانپزشکی
پیش از این که بدانید سنسور RVG چیست بهتر است درباره این که رادیوگرافی و عکس برداری چه اهمیتی در دندانپزشکی دارد، مطلع شوید. تشخیص دقیق و پیش رفتن روند درمان بدون عکس برداری تقریباً امکان پذیر نیست. هیچ دندانپزشکی بدون داشتن عکس با کیفیت نمی تواند بیماری های دندان را به طور صحیح تشخیص دهد. در واقع، رادیوگرافی جزء جدایی ناپذیر درمان در دندانپزشکی محسوب می شود.
نخستین رادیوگرافی را دکتر اتو والکوف بعد از ظهور تصویر جزئی روی صفحه شیشه ای انجام داد. این اتفاق در ژانویه سال 1896 افتاد. وی توانست این تصویر را با گذاشتن رادیوگراف در زمان 25 دقیقه در درون دهان خود تهیه کند. پس از آن، تصویربرداری و تهیه عکس از دندان ها در علم دندانپزشکی روز به روز گسترده شد. یکی از مهم ترین اتفاق هایی که در این حوزه شاهد آن هستیم، دیجیتال شدن دستگاه ها بود که مزایای بیشماری را به همراه داشت.
با توسعه سیستم های رایانه ای علوم مختلف از آن بهره زیادی بردند. اگر متوجه شوید که سنسور RVG چیست به این نکته مهم پی خواهید برد که بعد از دیجیتال شدن رادیوگرافی مراحل زمان بر و هزینه بر استفاده از تاریکخانه و مواد شیمیایی مضر به این ترتیب حذف شد. ضمن این که درصد خطای عکس ها نیز بسیار کمتر شد.
درباره رادیوگرافی و عکس برداری دیجیتال
خوب است که در موقع دست یافتن به پاسخ به این پرسش که سنسور RVG چیست با مزایای عکس برداری دیجیتال در پزشکی و دندانپزشکی هم آشنا شوید. اشعه ایکس سال های زیادی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این اشعه در علم دندانپزشکی هم کاربرد دارد و با پیشرفت هایی که در فناوری ایجاد شده است، روش های عکس برداری از دندان در این علم نیز تغییرات زیادی داشته است.
نخستین عکس برداری دیجیتال در دندانپزشکی با حسگر RVG انجام شده است که مخفف اصطلاح انگلیسی Radio Viso Graphy است. این دستگاه را شرکتی فرانسوی در سال 1987 به جهانیان شناساند. این نوع رادیوگرافی شیوه ای برای نمایش تصویرها است که با استفاده از یک حسگر تکنولوژیک جامد متشکل از قطعه های الکترونیکی انجام می گیرد. تصویر ظاهر شده به کمک یک حسگر روی سیستم رایانه ای ذخیره می شود و به نمایش در می آید. با مشاهده اثربخشی که این تکنولوژی در علم داشت، سیستم های جدیدی وارد این علم شدند.
تصویرهای دیجیتالی در واقع همان بخش های تیره و روشنی هستند که در فیلم ها و نگاتیوها دیده می شد. اما در کل می توان گفت که ماهیت تصاویر در این دو نوع عکس برداری متفاوت است و نمی توان منکر بالا بودن کیفیت عکس در این نوع رادیوگرافی شد. در ادامه درباره این که سنسور RVG چیست و چه مزایایی دارد توضیح داده می شود.
برای آشنایی با پک اتوکلاو دندانپزشکی کلیک فرمایید.
سنسور RVG چیست؟
سنسور RVG چیست و در کجا از آن استفاده می شود؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت که این دستگاه نوعی دستگاه رادیوگرافی به شمار می رود. البته نه یک دستگاه معمولی مانند دستگاه های قدیمی، بلکه یک دستگاه مدرن و پیشرفته که توان عکس برداری به شکل دیجیتالی با کمترین دز اشعه را داراست. تصاویر حاصل از این دستگاه بسیار با کیفیت و شفاف هستند. زمان لازم برای چاپ این عکس ها و مشاهده آنها در مانیتور تنها ۲ ثانیه است. سیستم نرم افزاری این دستگاه بسیار پیشرفته است. برای هر نوع تغییر و تصحیح در این دستگاه همه ابزارهای مورد نیاز در دسترس هستند.
یکی از مهم ترین ویژگی های این دستگاه این است که امکان آنالیز تصویرها در بزرگ نمایی دلخواه و مناسب برای دندان پزشک ها وجود دارد. در جواب این که سنسور RVG چیست می توان گفت که یک سنسور یا حسگر است که در تصویربرداری از دهان و دندان انقلابی به پا کرده است که نمونه آن پیش از این وجود نداشته است. دقت، سرعت و کیفیت عکس های این دستگاه به هیچ وجه با دستگاه های قبلی قابل مقایسه نیست. دستگاه های فسفرپلیت دندانپزشکی این روزها با الهام از حسگر RVG روی کار آمدند.
در زمان خرید و تهیه سنسور RVG باید به این نکته مهم توجه داشت که کیفیت نهایی تصویرها چگونه است و این که اندازه گیری آنها با واحد خط بر میلی متر محاسبه می شود. بالاترین وضوح تصویر ارائه شده با این سنسور برابر با LP/mm 20 است. این سنسور متشکل از یک کابل کواکسیال برای انتقال اطلاعات به رایانه و یک محیط نرم افزاری مناسب است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده انواع سنسور RVG، کلیک فرمایید.
مزایای سنسور RVG چیست؟
برای این که بدانید مزایای کار با سنسور RVG چیست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت بسیار خوب تصویرهای حاصل از این دستگاه یکی از مهم ترین مزایای آن است.
- سرعت پردازش تصویرهای خروجی این دستگاه یکی دیگر از مزایای آن است.
- سرعت انتقال آن به صفحه نمایش و مانیتور نیز بسیار بالا است.
- کار با این دستگاه با صرفه جویی در زمان همراه خواهد بود.
- ضمن این که با کاهش هزینه های دهان و دندان نیز منجر می شود.
- امکان ذخیره سازی عکس ها و پرونده سازی برای همه بیماران به صورت دیجیتال به راحتی فراهم می شود.
همه دندان پزشکانی که می دانند سنسور RVG چیست آن را جایگزین عکس برداری قدیمی کرده اند. در واقع، دیگر همه آنها ترجیح می دهند که از این شیوه برای رادیوگرافی بهره ببرند. این شیوه قدمت زیادی ندارد و می توان آن را روشی نسبتاً جدید دانست که مراحل دست یافتن به عکس را بسیار کوتاه تر و کم هزینه تر کرده است.
دیگر مزایای سنسور RVG چیست؟
استفاده از سنسور RVG مقدار اشعه ایکس را حدود 75 درصد کاهش می دهد که موجب می شود بیماران و کارکنان در معرض خطر کمتری قرار بگیرند. این سنسور نقش همان فیلم را بازی می کند و با تابش اشعه به این سنسور تصویرها را روی رایانه ای که به آن متصل می شود انتقال می دهند. این سنسور در اندازه های متفاوتی در دسترس است که در زمان خرید باید تعیین شده باشد.
این حسگرها در سه اندازه 0، 1 و 2 موجودند که برای برندهای مختلف می توان از آنها استفاده کرد. حسگر در اندازه 0 برای معاینه بچه ها به کار می رود. حسگر در اندازه 1 را برای تصویرهای عمودی استفاده می کنند و حسگر در اندازه 2 برای تصویرهای پری آپیکال کارایی دارد.
تمام مراحل پردازش تصاویر و محیط نرم افزاری این سنور روی لپ تاپ و رایانه انجام می شود و امکان پرونده سازی دیجیتال و ذخیره تصویرها روی فرمت های متفاوت وجود دارد. سنسور RVG دو قسمت فعال و غیر فعال دارد که در زمان عکس گرفتن باید از قسمت فعال و سطح صاف آن استفاده شود.
نحوه کار سنسور RVG چیست؟
مهم است که نحوه کار سنسور RVG چیست و چطور می توان از آن استفاده کرد. سنسور این دستگاه در پشت دندان گذاشته می شود و دستگاه با تابش اشعه ایکس در کمتر از 2 ثانیه عکس را برای متصدی دستگاه قابل مشاهده می کند. باید دقت شود که پیش از اکسپوز اشعه ایکس به محیط نرم افزار وارد شد و اطلاعات بیمار و نوع دندان را وارد کرد تا حسگر آماده عکس برداری باشد. کار انتقال تصویرها با کابل یو اس بی که به پشت رایانه متصل است باید انجام گیرد. در کنار حسگر یک توکن نرم افزاری لازم است که پیش از نصب نرم افزار باید به رایانه متصل باشد.
ژنراتور اشعه ایکس که برای این دستگاه به کار می رود باید میان 60 تا 70 کیلو ولت کار کند. سنسور RVG با ژنراتورهایی که با ولتاژ کمتر از 69 کیلو ولت کار می کنند سازگاری ندارد و از کیفیت تصویر کم می شود. در صورتی که تصویرها کم نور باشند، مدت زمان بودن در معرض اشعه ایکس باید کم شود و در صورتی که غلیظ به نظر برسند، مدت زمان گذاشتن در معرض اشعه ایکس باید بالا برود. در محیط نرم افزار امکان ویرایش عکس ها و تغییر اندازه و کنتراست آنها وجود دارد.
سخن پایانی
حال که متوجه شدید سنسور RVG چیست می دانید که در زمان کار با این دستگاه امکان پرونده سازی به صورت دیجیتال برای بیماران به راحتی ایجاد می شود. می توان به راحتی عکس های به دست آمده را ویرایش کرد و همین مسئله در تشخیص بیماری های دهان و دندان بسیار مؤثر است. حتی امکان سه بعدی کردن عکس ها و اندازه گیری زوایای مختلف روی تصاویر وجود دارد. شاید بتوان یکی دیگر از مزایای کار با این دستگاه را امکان بزرگ نمایی تصویرها برای مشاهده بهتر دانست. شبیه سازی درمان نیز با این دستگاه امکان پذیر شده است و بیماران می توانند نتیجه کار را بر روی مانیتور مشاهده کنند.
اگر از مطالعه این مطلب لذت بردید، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز از آن بهره ببرند.