مقالات فیروز دنتال

راهنمای تعمیر یونیت دندانپزشکی و انواع خرابی در یونیت های دندانپزشکی

تعمیر یونیت دندانپزشکی | تجهیزات دندانپزشکی فیروز دنتال

اهمیت یونیت دندانپزشکی در مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی، بر هیچ کس پوشیده نیست. تنوع یونیت های دندانپزشکی موجود در بازار بسیار زیاد است و می توان بر اساس نیاز و بودجه، هر یک از انواع یونیت های دندانپزشکی را تهیه کرد. اگرچه تولید یونیت دندانپزشکی با تنوع زیاد، می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد؛ اما تعمیر یونیت دندانپزشکی در این شرایط سخت تر شده است. چون به هر حال هر یک از انواع این تجهیزات دندانپزشکی، تکنولوژی های پیشرفته خاص خودشان را دارند.

اگر متقاضی تعمیر یونیت دندانپزشکی هستید، در اولین قدم می بایست یک مرکز معتبر را برای این کار انتخاب کنید. چون اگر یونیت ها به درستی تعمیر نشوند، احتمال خرابی مجدد آن ها وجود دارد و این موضوع باعث تحمیل هزینه های زیادی به شما می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با چگونگی انتخاب بهترین مرکز برای تعمیر یونیت دندانپزشکی آشنا کنیم.

چه زمانی به تعمیر یونیت دندانپزشکی نیاز داریم؟

چه زمانی به تعمیر یونیت دندانپزشکی نیاز داریم؟

تعمیر یونیت دندانپزشکی، یک کار تخصصی و اصولی است که باید توسط تعمیرکاران کاربلد و خبره انجام شود. مخصوصا اگر پای یونیت های خارجی و پیچیده و پیشرفته مانند یونیت زیگر در میان باشد. اما شما نیز به عنوان صاحب و یا فردی که با یونیت دندانپزشکی کار می کنید، باید بدانید که چه زمانی به تعمیر یونیت دندانپزشکی نیاز خواهید داشت. به طور کلی، هر گونه اختلالی که در یونیت دندانپزشکی وجود دارد، نشان دهنده نقص و عملکرد نادرست یونیت های دندانپزشکی است.

بنابراین، هر زمانی که متوجه شدید یونیت دندانپزشکی به درستی کار نمی کند، حتما با مراکز تعمیر یونیت دندانپزشکی ارتباط بگیرید. در حال حاضر، مراکز بسیاری متنوعی در سطح کشور وجود دارند که خدمات تعمیرات یونیت دندانپزشکی را به دندانپزشکان ارائه می کنند. شما می توانید با انتخاب بهترین مرکز، مشکل یونیت را برطرف کنید و مانند گذشته، بیمار ویزیت نمایید.

نحوه انتخاب بهترین مرکز برای تعمیر یونیت دندانپزشکی

نحوه انتخاب بهترین مرکز برای تعمیر یونیت دندانپزشکی

این روزها بسیاری از مردم متقاضی انتخاب بهترین مرکز برای تعمیر یونیت دندانپزشکی هستند. چون به هر حال یونیت دندانپزشکی وسیله کار هر دندانپزشک است و خرابی آن می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه به چند نکته مهم برای انتخاب بهترین مرکز جهت تعمیر یونیت های دندانپزشکی اشاره می کنیم.

  • به اعتبار مرکز تعمیر یونیت دندانپزشکی توجه داشته باشید.

اعتبار و تجربه برای تعمیر یونیت دندانپزشکی حرف اول را می زند. اینکه مراکز تعمیر یونیت دندانپزشکی، چقدر در این زمینه فعالیت داشته اند و تا به امروز چه خدماتی را به مطب های دندانپزشکی ارائه کرده اند، بسیار مهم است. با کمی سرچ در اینترنت و فضای مجازی، می توانید متوجه اعتبار و تجربه مرکز تعمیر این یونیت ها شوید.

  • در مورد مرکز و مشتریان قبلی آن تحقیق کنید.

فرقی نمی کند که قرار است از یک مجموعه برای تعمیر یونیت دندانپزشکی کمک بگیرید یا از یک شخص. مهم این است که در مورد کیفیت کار آن فرد یا مجموعه مطمئن باشید. بهترین راه این است که از مشتریان قبلی آن مجموعه در مورد کیفیت کار سوال بپرسید. در این صورت تا حدی می توانید متوجه شوید که عملکرد فرد و شرکت برای تعمیر یونیت دندانپزشکی چگونه است.

  • با کارشناسان مرکز تعمیر یونیت دندانپزشکی ارتباط بگیرید.

صحبت کردن با کارشناسان مرکز تعمیر یونیت دندانپزشکی به شما این امکان را می دهد تا در مورد کیفیت خدمات این مرکز، مطمئن شوید. کارشناسان باتجربه، به صورت تخصصی با شما صحبت می کنند. خوش برخورد بودن این کارشناسان نیز تاثیر زیادی روی عملکرد آن ها دارد. پس قبل از اینکه بخواهید درخواست خودتان را برای تعمیر یونیت مطب دندانپزشکی خودتان ثبت کنید، با کارشناسان مرکز در ارتباط باشید.

  • در مورد زمان ارائه خدمات سوال بپرسید.

یونیت دندانپزشکی وسیله کار شما است و هر چقدر زمان تعمیر یونیت دندانپزشکی بیشتر طول بکشد، درآمد شما نیز کاهش پیدا خواهد کرد. به همین خاطر، حتما از مرکز تعمیر یونیت دندانپزشکی در مورد اعزام تعمیرکار در زمان مقرر سوال بپرسید. هر چقدر مرکز سریع تر یک تعمیرکار برای شما اعزام کند، مشکل شما نیز سریع تر و بهتر حل خواهد شد.

اگر درخواست تعمیرات انواع تجهیزات دندانپزشکی خود را دارید بر روی عکس زیر کلیک فرمایید.

مشکلات رایج در یونیت دندانپزشکی

زمانی که قصد داریم به سراغ مرکز تعمیر یونیت دندانپزشکی بروید، باید تا حدی بدانید که مشکل و خرابی های یونیت دندانپزشکی شما در چیست. مشکلات بسیار زیادی وجود دارند که می توانند عملکرد یونیت های دندانپزشکی را مختل کنند. هر گونه اختلال در عملکرد یونیت های دندانپزشکی، کار درمان دندان های آسیب دیده در مطب های دندانپزشکی را نیز مختل می کند. اگرچه تنوع مشکلاتی که در یونیت های دندانپزشکی شاهد آن ها هستیم، بسیار زیاد است؛ اما در ادامه به برخی از رایج ترین این مشکلات اشاره می کنیم.

  • عدم کارکرد درست هر یک از دستگاه های موجود در یونیت دندانپزشکی

یکی از مشکلات رایج که بسیاری از دندانپزشکان از آن شکایت دارند، عدم کارکرد صحیح هر یک از دستگاه های یونیت دندانپزشکی است. در این زمان باید اتصالات الکتریکی یونیت دندانپزشکی به درستی بررسی شود. اورینگ ها، دیافراگم ها و ابزارهای مختلف دیگر نیز باید مورد بررسی قرار گیرند تا دلیل خرابی این دستگاه ها مشخص شود.

  • مکش ضعیف دستگاه ساکشن یونیت دندانپزشکی

یکی از دستگاه های بسیار ضروری در یونیت دندانپزشکی، دستگاه ساکشن است. برخی از دندانپزشکان از مکش ضعیف دستگاه ساکشن شکایت می کنند. دلیل بروز این مشکل بسیار متنوع است و باید حتما توسط تعمیرکار یونیت دندانپزشکی، به دقت بررسی شود. فیلترهای یونیت دندانپزشکی باید سرویس و تمیز شوند. شیلنگ های ساکشن نیز باید مورد بررسی قرار گیرند تا در صورت نیاز، آن ها نیز تعویض شوند.

  • خرابی چراغ بالای یونیت دندانپزشکی

هر یک از انواع یونیت های دندانپزشکی قدیمی و جدید، دارای چراغ هستند تا دندانپزشک بتواند فضای درون دهان بیمار را به درستی مشاهده کنید. چراغ های یونیت دندانپزشکی در انواع مختلفی از جمله هالوژنی، ال ای دی و … در یونیت های دندانپزشکی قرار می گیرند که هر کدام می توانند باعث ایجاد نور در بالای سر بیمار شوند. خرابی این چراغ ها عملکرد دندانپزشک را برای درمان بیمار مختل می کند. معمولا دندانپزشکان از کم نور شدن این چراغ ها شکایت می کنند که می توان با تمیز کردن لنزها، تا حدی این مشکل را برطرف کرد.

  • عدم کارکرد درست صندلی در یونیت دندانپزشکی

صندلی یکی از بخش های بسیار مهم در یونیت دندانپزشکی است که باید عملکرد صحیحی داشته باشد. اختلال در کارکرد درست صندلی یونیت دندانپزشکی، می تواند شامل عدم بالا و پایین رفتن درست یونیت های دندانپزشکی، عدم چرخش مناسب و … در این صندلی ها باشد. معمولا می توان با روغن کاری چرخ دنده ها، شفت های متحرک و گریس کاری آن ها، این مشکل را برطرف نمود.

  • نشتی در یونیت دندانپزشکی

از جمله مشکلات رایج در یونیت دندانپزشکی، نشتی است که می تواند ناشی از خرابی قطعات مختلف و شیلنگ ها باشد. معمولا می توان با بررسی دقیق لوله ها، شیلنگ ها و محل نشتی، دلیل بروز این مشکل را تشخیص داد.

رایج ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی چیست؟

رایج ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی چیست؟

یکی از مهمترین خرابی های یونیت دندانپزشکی ایجاد پارگی یا فرسودگی شلنگ ها می باشد. در این شرایط پارگی شلنگ ها می تواند موجب ایجاد نشتی شود و عملکرد یونیت دندانپزشکی را با اختلال مواجه کند. در این شرایط باید شلنگ های یونیت مورد بررسی قرار گرفته و در صورت وجود اشکال تعویض شوند.

یکی دیگر از خرابی های یونیت دندانپزشکی مربوط به خرابی شیر پنوماتیک می باشد که موجب عدم برقراری ارتباط و اتصال اینترنت خواهد شد. گاهی اوقات خرابی های یونیت دندانپزشکی ناشی از به هم خوردن تنظیمات هوا و آب می باشد. در این صورت برای تنظیم مجدد دستگاه باید اقدامات لازم را انجام داد. این در حالی است که خراب شدن موتور گیربکس نیز می‌تواند عملکرد یونیت دندانپزشکی را با اشکال مواجه کند.

مهمترین خرابی های یونیت دندانپزشکی چیست؟

مشکلات دیگری مانند خراب شدن صفحه کلید یا سوختن برد نیز یکی از خرابی های یونیت دندانپزشکی است که کارکرد دستگاه را دچار اشکال می کنند. یونیت دندانپزشکی با فیلتر های متعدد هوا و آب تولید می شود. علاوه بر این وجود فیلترهای ساکشن نیز می توانند نقش مهمی را در عملکرد دستگاه داشته باشند. با این وجود گاهی اوقات فیلتر های یونیت دچار گرفتگی می شوند. به همین دلیل پس از گذشت مدتی نیاز به تمیز کردن خواهند داشت.

به همین دلیل در بخش نگهداری یونیت، می توان فیلترها را تمیز کرد و از گرفتگی مجدد آنها جلوگیری نمود. چنانچه پس از فشردن دکمه اصلی یونیت، دستگاه روشن نشود، به معنای سوختن فیوز اصلی است. در این حالت باید قطعه فیوز دستگاه به طور کامل تعویض و یا تعمیر شود. به‌ علاوه در حالتی که چراغ دستگاه روشن نشود، به معنای سوختن لامپ چراغ است. بنابراین در این حالت باید لامپ دستگاه تعویض شود. علاوه بر موارد مذکور خراب شدن صندلی و میکروسوئیچ نیز یکی از رایج ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی می باشد.

در صورت خراب شدن میکروسوئیچ، صندلی نمی‌ تواند در نقطه تنظیم شده ثابت بماند. برای اصلاح این نقص باید قطعه سالم میکروسوئیچ را جایگزین قطعه خراب کرد. خراب شدن رگلاژ و خرابی مدار ساکشن نیز متداول ترین ایرادات و خرابی های یونیت دندانپزشکی هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. در صورت خراب شدن رگلاژ یا نقص آن، باید فنر های موجود در بازوهای تابلت را بررسی نمود.

در صورت خراب شدن مدار ساکشن نیز، باید مدار را تعمیر کرده یا به طور کامل تعویض نمود. در کنار تمام خرابی هایی که برای یونیت دندانپزشکی وجود دارد، خراب شدن دوشاب لیوان نیز از دیگر ایرادات احتمالی یونیت می باشد. گاهی اوقات امکان خراب شدن شیرهای کاسه کراشوار نیز وجود خواهد داشت. در این صورت باید شیر های سه قلوی کاسه را تعویض کرد.

خرابی های یونیت دندانپزشکی به چند دسته تقسیم می شود؟

خرابی های یونیت دندانپزشکی به چند دسته تقسیم می شود؟

خرابی های یونیت دندانپزشکی به دو دسته مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شود. بر این اساس اشکالات موجود در یونیت شامل یکی از این دو دسته می شود. بر این اساس در ادامه خرابی های مکانیکی و الکتریکی را از یکدیگر جدا کرده و مورد بررسی قرار می دهیم.

خرابی های مکانیکی یونیت دندانپزشکی شامل چه مواردی می باشد؟

در صورتی که بلبرینگ ها، یاتاقان ها و به طور کلی بازوهای دستگاه خراب شوند، بازوها در حرکت دچار مشکل خواهند شد. در این صورت بازوها نمی توانند در محل مورد نظر خودشان قرار گرفته و یا به خوبی حرکت کنند. به علاوه اگر در مسیر هوایی دستگاه، صدای غیر معمولی به گوش برسد یا دستگاه با نشتی آب مواجه شود، به معنای خراب شدن بست شلنگ یا رابط های یونیت می باشد.

گاهی اوقات شخص مراجعه کننده به مطب دندانپزشکی، وزن زیادی دارد. در این شرایط امکان شکستن قسمت پلاستیکی نگهدارنده موتور افزایش پیدا می کند. علاوه بر این خراب شدن دریچه های شیر برقی نیز می‌ تواند یونیت را با مشکل مواجه کند که یکی از اساسی ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی است.

یکی از مهمترین نشانه های وجود این مشکلات، خوابیدن قسمت پشتی صندلی است. در صورت حرکت نکردن پشتی صندلی یا بالا و پایین نرفتن یونیت، می توان مشکل را در گیرپاژ کردن موتور جستجو نمود. در این حالت باید موتور یونیت به طور کامل سرویس شده و مورد بررسی قرار گیرد.

عدم توجه به این موضوع احتمال سوختن موتور را افزایش می دهد. در این شرایط مجبور به صرف هزینه های بیشتری برای تعمیر یونیت خواهید شد. با وجود اینکه قسمت های مختلف یونیت از دوام و کیفیت بالایی برخوردار می باشند، در صورت استفاده های مداوم ممکن است دچار شکستگی و آسیب شوند.  بیشتر شکستگی های یونیت در ظاهر آن اتفاق می افتد.

در این صورت می توان قسمت شکسته شده را تعمیر کرد. با این وجود گاهی اوقات هزینه تعویض قطعه کمتر از هزینه تعمیر آن خواهد بود. با این تفاسیر بهتر است به جای تعمیر کردن قطعه به سراغ تعویض آن بروید.

در نهایت آخرین خرابی های یونیت دندانپزشکی که می توانند در بخش مکانیکی مورد بررسی قرار گیرند، خرابی توربین دندانپزشکی یا کلید های پنوماتیک می باشد. با خراب شدن کلیدهای پنوماتیک، بخشی از عملکرد یونیت با مشکل مواجه می شود. این در حالی است که با خراب شدن توربین، دور توربین کاهش پیدا کرده و یا در صورت روشن کردن دستگاه، صدای غیرعادی و عجیبی را ایجاد خواهد کرد.

پس از بررسی خرابی های مکانیکی یونیت دندانپزشکی، نوبت به بررسی خرابی های الکتریکی یونیت دندانپزشکی می رسد. خرابی های بخش الکتریکی نسبت به خرابی های بخش مکانیکی بیشتر است. به همین دلیل در ادامه خرابی های این بخش یونیت را به طور مفصل بررسی می کنیم.

خرابی های الکتریکی یونیت دندانپزشکی شامل چه مواردی می باشد؟

خرابی های الکتریکی یونیت دندانپزشکی شامل چه مواردی می باشد؟

یکی از اصلی ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی که در بخش خرابی های الکتریکی مورد بررسی قرار می گیرد، عملکرد ناموفق میکروسوئیچ است که موتور را به موقع قطع نمی کند. در این شرایط با عملکرد ناموفق میکروسوئیچ موتور گیرپاژ کرده و یا قسمت نگهدارنده آن دچار مشکل و شکستگی می شود.

از دیگر خرابی های الکتریکی یونیت دندانپزشکی می توان به سوختن موتور اشاره کرد که در این شرایط بوی ناخوشایند سوختگی به مشام خواهد رسید و حرکت صندلی با مشکل مواجه می شود. خراب شدن دکمه های روشن و خاموش کردن یونیت نیز یکی دیگر از رایج ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی است. در این حالت یونیت به طور کامل روشن یا خاموش نمی شود و در صورت فشردن دستگاه تغییری در عملکرد آن ایجاد نخواهد شد.

علاوه بر خراب شدن دکمه های دستگاه، سوختن فیوز نیز می تواند یکی از مهمترین دلایل روشن نشدن یونیت دندانپزشکی باشد. سوختن پل دیودی یا سوختن ترانس نیز می‌تواند عملکرد یونیت را با مشکل مواجه کند. با این تفاسیر در صورت سوختن پل دیودی، بسیاری از قطعات یونیت کار نخواهد کرد. این در حالی است که ممکن است چراغ یونیت روشن و خاموش شود اما در عملکرد دستگاه تغییری ایجاد نشود.

در شرایطی که ترانس دستگاه نیز دچار سوختگی شود، اپراتور یونیت موجب ایجاد بوی بدی خواهد شد و در شرایطی که ترانس یونیت مربوط به کاهش ولتاژ مدار فرمان باشد، بسیاری از بخش های دستگاه دچار مشکل خواهند شد. این در حالی است که در خوشبینانه‌ ترین حالت، سوختگی ترانس مربوط به لامپ دستگاه می باشد و با تعویض لامپ مشکل برطرف خواهد شد.

برای تولید یونیت های دندانپزشکی از رله نیز استفاده می‌ شود که در صورت خرابی رله ها عملکرد بخش های مختلفی از یونیت دچار مشکل می شود. در کنار تمام ایرادات الکتریکی که برای یونیت های دندانپزشکی وجود دارد، خراب شدن بوبین شیر های برقی نیز ایراد دیگری است که عملکرد شیرهای برقی را با مشکل مواجه می‌کند.

در نهایت می توان گفت که روشن نشدن جا فیوزی و به وجود آمدن مشکل در کلیدهای حرکتی دستگاه نیز، ایرادات دیگری هستند که برای تعمیر و برطرف کردن آنها باید به یک تعمیرکار مجرب مراجعه نمود.

بررسی اختلال در سرنگ آب و هوای یونیت دندانپزشکی

در کنار تمام ایراداتی که مورد بررسی قرار گرفت، به وجود آمدن اختلال در سرنگ آب و هوا نیز یکی دیگر از  اساسی ترین خرابی های یونیت دندانپزشکی می باشد. در این حالت با خراب شدن یا گیر کردن دکمه ها، آب و هوا با یکدیگر خارج می شوند. در این صورت باید ایراد را در جداکننده یا سر سرنگ دستگاه جستجو نمود. علاوه بر این عدم خروج هوا نیز یکی دیگر از خرابی های یونیت دندانپزشکی می باشد که مهمترین دلیل آن گرفتگی مسیر هوا است.

در این شرایط باید سر سرنگ برداشته شده و با استفاده از دکمه هوا، خروج هوا مورد بررسی قرار گیرد. در یک جمع بندی کلی می توان گفت که یادگیری شیوه های صحیح نگهداری از یونیت دندانپزشکی و نحوه کار با آن، می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نماید. با این وجود خراب شدن یونیت دندانپزشکی عادی است و با مراجعه به تعمیرکار و تعویض قطعه درست می شود.

راهنمای جامع تعمیر یونیت دندانپزشکی

یونیت‌های دندانپزشکی یکی از ابزارهای اصلی و مهم در حرفه دندانپزشکی هستند که عملکرد صحیح آن‌ها برای ارائه خدمات مطلوب بسیار حیاتی است. در این متن، راهنمایی جامع و کاربردی برای تعمیر یونیت‌های دندانپزشکی ارائه می‌شود. این راهنما در ده بخش مفصل تنظیم شده است تا تمامی جنبه‌های لازم برای تعمیر و نگهداری یونیت‌ها را پوشش دهد.

برای تعمیر یونیت دندانپزشکی، آگاهی از اجزای اصلی آن ضروری است. یک یونیت معمولاً شامل موارد زیر است:

  • کنسول کنترل: برای تنظیم فشار آب، هوا و سرعت ابزار.
  • هندپیس‌ها: ابزارهای مکانیکی مورد استفاده برای تراش و درمان.
  • صندلی بیمار: با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه.
  • سیستم مکش و تخلیه: برای پاکسازی دهان بیمار.
  • لامپ جراحی: جهت روشنایی ناحیه درمان. تکنسین باید نقشه فنی یونیت را مطالعه کرده و اجزای مهم و مسیرهای لوله‌کشی و سیم‌کشی را شناسایی کند.

ابزارهای لازم برای تعمیر

برای تعمیر یونیت دندانپزشکی، ابزارهای زیر معمولاً مورد نیاز است:

  • آچارهای چندگانه
  • مولتی‌متر برای تست اتصالات الکتریکی
  • پیچ‌گوشتی‌های متنوع
  • کیت‌های تعویض واشر و لوله
  • دستگاه فشارسنج همچنین، داشتن کتابچه راهنمای تولیدکننده به منظور فهم بهتر مشکلات و تنظیمات یونیت، بسیار مفید خواهد بود.

مراحل تعمیر یونیت دندانپزشکی

1. تشخیص اولیه مشکل

مرحله اول در تعمیر یونیت دندانپزشکی تشخیص درست مشکل است. ابتدا با پرسش از دندانپزشک درباره علائم مشکل، اطلاعات اولیه جمع‌آوری کنید. سپس مراحل زیر را انجام دهید:

  • بررسی بصری: هرگونه نشتی آب، خرابی سیم‌ها یا قطعات شکسته را بررسی کنید.
  • تست عملکردی: قسمت‌های مختلف مانند مکش، پدال کنترل و چراغ‌ها را آزمایش کنید.
  • بازبینی سیستم هوا و آب: هرگونه انسداد یا نشتی در لوله‌ها را شناسایی کنید.

2. تعمیر سیستم آب‌رسانی

یکی از مشکلات رایج یونیت‌ها، انسداد یا نشتی در سیستم آب‌رسانی است. برای رفع این مشکل:

  1. جریان آب را قطع کنید.
  2. لوله‌های متصل به یونیت را از نظر انسداد بررسی کنید.
  3. در صورت نیاز، فیلترها را تمیز یا تعویض کنید.
  4. از سلامت پمپ آب و عدم وجود نشتی اطمینان حاصل کنید.
  5. لوله‌ها را به دقت با آب فشار بالا شستشو دهید.

3. رفع مشکلات سیستم هوا

سیستم هوا برای عملکرد هندپیس‌ها و تجهیزات بادی یونیت حیاتی است. مراحل تعمیر شامل موارد زیر است:

  • بررسی فشار هوا در کمپرسور.
  • تست اتصالات هوا برای شناسایی نشتی.
  • تعویض فیلتر هوای کمپرسور.
  • پاکسازی مسیرهای هوا از ذرات آلوده.

4. تعمیر هندپیس‌ها و ابزارهای مکانیکی

خرابی هندپیس‌ها یکی از شایع‌ترین مشکلات است. برای تعمیر:

  1. بررسی کنید که آیا هندپیس به درستی به یونیت متصل است یا خیر.
  2. یاتاقان‌ها و اتصالات داخلی را از نظر ساییدگی بررسی کنید.
  3. روانکاری قطعات داخلی را انجام دهید.
  4. در صورت شکستگی قطعات، از کیت‌های جایگزین استفاده کنید.

5. تعمیر و نگهداری صندلی بیمار

برای مشکلات مرتبط با صندلی بیمار، این مراحل را انجام دهید:

  • بررسی موتورهای صندلی برای شناسایی ایرادات عملکردی.
  • تست ریموت کنترل یا پدال برای تأیید کارکرد صحیح.
  • تنظیم یا تعویض قطعات مکانیکی مانند پایه‌ها یا فنرها.
  • بررسی سیم‌کشی و اتصالات الکتریکی.

6. عیب‌یابی سیستم مکش و تخلیه

سیستم مکش ممکن است به دلایل زیر دچار مشکل شود:

  • انسداد در مسیرهای تخلیه.
  • خرابی موتور مکش.
  • نشتی در شیلنگ‌ها. برای رفع این مشکلات، مسیرهای تخلیه را پاکسازی کرده، موتور مکش را تست و در صورت نیاز تعویض کنید.

7. نگهداری و تعمیر لامپ جراحی

لامپ جراحی نقش کلیدی در روشنایی ناحیه درمان دارد. مشکلات متداول شامل موارد زیر است:

  • قطع شدن منبع تغذیه.
  • خرابی لامپ یا LED.
  • شکستگی بازوهای متحرک. برای تعمیر، ابتدا سیم‌کشی را بررسی کنید و در صورت نیاز لامپ یا قطعات حرکتی را تعویض کنید.

8. نکات نگهداری پیشگیرانه

برای افزایش عمر مفید یونیت دندانپزشکی و کاهش نیاز به تعمیرات:

  • به صورت دوره‌ای تمام سیستم‌ها را تست و تنظیم کنید.
  • فیلترها و مسیرهای آب و هوا را مرتباً پاکسازی کنید.
  • قطعات مکانیکی را روغن‌کاری کنید.
  • از محصولات تمیزکننده مناسب برای ضدعفونی یونیت استفاده کنید.

اصول نگهداری هفتگی از یونیت دندانپزشکی

اصول نگهداری هفتگی از یونیت دندانپزشکی

یونیت دندانپزشکی مانند دیگر ابزارهای دندانپزشکی نیاز به سرویس و نگهداری دارد. اگر می خواهید از تعمیر یونیت دندانپزشکی جلوگیری کنید، می بایست در اولین قدم با روش نگهداری و تمیز کردن این یونیت ها آشنا باشید و مطابق با این اصول پیش بروید. در حالی که تمیز کردن هفتگی یونیت های دندانپزشکی ضروری است؛ اما مهم تر از آن روش مراقبت هفتگی یونیت های دندانپزشکی است.

اگر قرار است مدت زمان زیادی از یونیت های دندانپزشکی استفاده نکنید، توصیه می کنیم که آن ها را به صورت هفتگی چک کنید و نکات اصولی مراقبت از آن ها را یاد بگیرید. در ادامه به اصول تمیز کردن یونیت های دندانپزشکی به صورت هفتگی اشاره می کنیم.

مرحله اول؛ تمیز کردن با محلول ضد عفونی کننده

  • یونیت دندانپزشکی را خاموش کنید. بطری آب داخل یونیت را خالی کنید و آن را با محلول تمیز کننده جایگزین نمایید.
  • لوله هندپیس و سرنگ را روی کاسپیدور یا ظرف مناسب دیگر نگه دارید.
  • یونیت را روشن کنید. چند لحظه صبر کنید، سپس ضامن فلاش، سرنگ و کنترل پا را تا زمانی که یک جریان مداوم از محلول تمیزکننده در سیستم جاری شود، را فعال کنید.
  • اجازه دهید ماده ضد عفونی کننده به مدت 10 تا 20 دقیقه در دستگاه بماند. سپس دوباره سیستم های داخلی یونیت را بشویید تا تمام محلول تمیز کننده تمام شود.

مرحله دوم؛ تمیز کردن با هوا

  • لوله هندپیس و سرنگ را روی یک ظرف نگه دارید.
  • یونیت دندانپزشکی را روشن کنید. چند لحظه صبر کنید، سپس ضامن فلاش، سرنگ و کنترل پایی را تا زمانی که تمام محلول تمیزکننده از سیستم خارج شود را فشار دهید.
  • یونیت دندانپزشکی را خاموش کنید.

مرحله سوم؛ پر کردن مخزن با آب تمیز

  • پس از اینکه یونیت دندانپزشکی خود را خاموش کردید، باید بطری حاوی ماده ضد عفونی کننده را بردارید و آن را تمیز کنید. سپس مقداری از آب تمیز را در بطری بریزید.
  • یونیت دندانپزشکی را روشن کنید و چند لحظه صبر کنید. سپس ضامن فلاش را تا زمانی که یک جریان مداوم آب در سیستم جاری شود، نگه دارید
  • هندپیس ها و سرنگ ها را تعویض کنید.

سخن پایانی

با توجه به اهمیت انتخاب بهترین شرکت برای تعمیر یونیت دندانپزشکی، در این مقاله در مورد چگونگی انتخاب بهترین مرکز برای تعمیر یونیت صحبت کردیم. البته با توجه به اطلاعات این مقاله و نکاتی که برای نگهداری از یونیت های دندانپزشکی ذکر کردیم، می توانید از خرابی یونیت های دندانپزشکی نیز جلوگیری کنید و در این زمینه از شرکت فیروز دنتال کمک بگیرید.

اگر از مطالعه این مطلب لذت بردید، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز از آن بهره ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *