مقالات فیروز دنتال

اسکنر داخل دهانی چیست؟ + مزایا و کاربردهای آن

اسکنر داخل دهانی | تجهیزات دندانپزشکی فیروز دنتال

اسکنر داخل دهانی به یک ابزار رایج در صنعت دندانپزشکی، تبدیل شده است و روز به روز بر محبوبیت آن افزوده می شود. در این مقاله قصد داریم نگاه دقیق تری به این ابزار کاربردی بیاندازیم که در سال های اخیر، تفاوت ها را رقم زده است و تجربه کار های دندانپزشکی را برای بیمار به سطح کاملا جدیدی، ارتقاء داده است. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.  

اسکنر داخل دهانی چیست؟

اسکنر داخل دهانی چیست؟

اسکنر داخل دهانی در واقع همان دوربین های پیشرفته هستند که امواج نور خود را به ناحیه مشخصی از دندان و دهان می تابانند و از بازتاب این نور ها، تصاویر سه بعدی بوجود می آید. این تصاویر سه بعدی، تصویر واضحی از مختصات دندان ها و اجزای آن را به دندانپزشک نشان می دهند. امروزه پزشکان، اسکنر داخل دهانی را جایگزین مناسب و راحتی برای قالب گیری دندان ها می دانند.

این تکنولوژی جدید به علت دقت بالایی که دارد، خروجی با کیفیت تری نیز ارائه می دهد. اسکنر های داخل دهانی، اغلب پرتابل هستند و با یک طیف مشخصی از نور های مرئی سروکار دارند. درون این نوع اسکنر یک دوربین، یک کامپیوتر و یک نرم افزار وجود دارد. این نرم افزار، داده های دیجیتالی که توسط دوربین به آن داده شده را پردازش می کند. روش کار اسکنر دهانی به این شکل است که دندانپزشک، ابتدا میله را در داخل دهان بیمار به حرکت در می آورد و این میله یا همان اسکنر به طور خود کار به پردازش دندان ها، اعم از شکل و محل استقرار آن ها مشغول می شود.

فرآیند اسکن کردن، تنها یک تا دو دقیقه به طول می انجامد و این موضوع سبب صرفه جویی هزینه و زمان دندانپزشک و بیمار می شود. البته اسکنر هایی نیز وجود دارند که زیر یک دقیقه، دندان ها را پردازش می کنند. همچنین، دندانپزشک می تواند، تصاویر پردازش شده از طریق اسکنر را بر روی مانیتور کامپیوتر خود، مشاهده کند یا حتی برای مشاهده دقیق تر آن را بزرگنمایی کند.

شباهت و تفاوت فسفر پلیت و RVG چیست؟

کاربرد های اسکنر داخل دهانی

استفاده از اسکنر داخل دهانی، موجب شده تا بتوان اطلاعات دقیقی از جایگاه دندان ها بدست آورد. از این جهت، دندانپزشک با کمک داده های دریافتی از اسکنر داخلی دهان، قادر است تا کارهایی از قبیل ساخت پروتز دندانی، بریج دندان، ایمپلنت دندان و … را با روشی ساده تر و دقیق تر به انجام برساند. اسکن داخل دهان، تعداد زیادی از مشکلات را حل می کند. اما عمده کاربرد این اسکن ها در قالب گیری است. مثلا در قالب گیری برای  ایمپلنت دندان ها، مورد استفاده هستند.

از دیگر کاربرد های اسکن داخل دهان، می توان به ساخت پروتز دندان نیز اشاره کرد. دندانپزشک با استفاده از اسکنر مورد نظر به طور کامل بر فضای داخل دندان و فضاهای کناری آن تسلط می یابد. این گونه می تواند پروتز کارامد تری تولید کند. علاوه بر کاربرد های گفته شده، اسکنر داخل دهانی در بریج، انواع روکش، لمینت و بسیاری چیز های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از اسکنر های داخل دهانی باعث شده تا مشکلات ناشی از روش های سنتی مانند ایجاد حباب در حین قالب گیری، حساسیت به دما، زمان بر بودن و… از بین بروند.

ویژگی های اسکنر داخل دهانی

ویژگی های اسکنر داخل دهانی

  • AL یکی از مواردی است که اخیرا وارد رشته دندانپزشکی شده است و به کار اسکن دیجیتال، سهولت بخشیده است. اسکنر ها با داشتن هوش مصنوعی، می توانند پوسیدگی دندان ها را ردیابی کنند. همچنین باعث طراحی تاج دندان در مدت زمان بسیار کوتاه می شوند.
  • اسکنر های داخل دهان معمولا بی سیم هستند. همچنین قابلیت کنترل کنندگی نیز دارند؛ یعنی دندان پزشکان می توانند تصاویر ارائه شده را برای تشخیص بهتر در هر زاویه ای بچرخانند.
  • اسکن رنگی، یکی دیگر از ویژگی های مهم اسکنر داخل دهانی است. برای افزایش کیفیت درمان، ادغام یک سیستم دیجیتال که دارای اسکن رنگی است بسیار حائز اهمیت است. چرا که استفاده از اسکنر تک رنگ، تشخیص پزشک را محدود می کند. اما اسکنر های رنگی، یک دید روشن و واضح از دهان بیمار می دهند.
  • سایز اسکنر داخل دهانی، اغلب دوبرابر مسواک برقی است و طوری طراحی شده که به راحتی به داخل دهان وارد شود.
  • اسکنر داخلی دهان، قابلیت تشخیص و برش قسمت های غیر ضروری در اسکن را دارد.

مزایای استفاده از اسکنر داخل دهانی

  • صرفه جویی در زمان و نتایج سریع

وقتی اسکن انجام می شود، بلافاصله می توان نتایج را به آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال کرد. در مقایسه با روش سنتی، کار ها بسیار سریع تر پیش می روند. در روش سنتی، اگر قالب گیری با خطا مواجه میشد، بیمار موظف بود تا دوباره به کلینیک مراجعه کند. به همین دلیل، سازندگان این دستگاه بر سرعت بالای آن تاکید دارند.

  • افزایش دقت

اسکنر های داخل دهانی از مدرن ترین فناوری عکس برداری سه بعدی هستند که بافت، شکل و خطوط دندان را می توانند به طور دقیق ثبت کنند. همچنین، این امکان را برای دندانپزشکان فراهم کرده تا با نتایج بهتر اسکن، درمان دقیق تری ارائه دهند.

  • تجربه اسکن راحت برای بیمار

زمان ویزیت بیمار را کاهش می دهد. همچنین دیگر لازم نیست که بیمار با تجربه ناخوشایند اسکن سنتی دست و پنجه نرم کند. مخصوصا برای کودکان که از دندان پزشکی هراس دارند، این دستگاه فوق العاده به نظر می رسد.

  • خروجی HD

معمولا در روش های تصویربرداری، تصاویر به صورت دو بعدی هستند. این موضوع باعث می شود تا پزشکان از جزئیات مورد نیاز خود جا بمانند. اما اسکنر های داخل دهانی، تصاویر را به شکل سه بعدی نمایان می سازند. به همین دلیل دندانپزشک ها، می توانند با دید واضح تری به تشخیص مشکلات دهان و دندان بیمار بپردازند.

  • رابط کاربری ساده

شما تنها با چند کلیک، می توانید یک اسکن عالی از دهان بیمار داشته باشید. همچنین، آموزش هایی که در بروشور این دستگاه داده شده به شما کمک خواهد کرد.

بازوی یونیت دندانپزشکی چیست؟

آیا استفاده از اسکنر داخل دهانی دشوار است؟

آیا استفاده از اسکنر داخل دهانی دشوار است؟

شما برای استفاده از اسکنر داخل دهانی، فقط به تمرین نیاز دارید. بنا بر بازخورد دندانپزشک هایی که تاکنون از این دستگاه استفاده کرده اند، استفاده از آن بسیار ساده است. البته بستگی به خود فرد دارد. معمولا دندانپزشک هایی که به تکنولوژی عادت دارند، نسبت به آن هایی که با روش های سنتی کار می کنند، راحت تر با این دستگاه کنار می آیند. با همه این ها جای نگرانی نیست.

اسکنر ها، انواع مختلفی دارد که بسته به نیاز و راحتی خود، می توانید یکی را انتخاب کنید. همچنین در دفترچه راهنمای آن ها به طور کامل درباره روش استفاده از اسکنر داخل دهانی و اینکه چه طور بهترین اسکن را انجام دهید؛ توضیحات کامل و جامعی داده شده است.

معایب استفاده از اسکنر داخل دهانی

حالا که تا حدود زیادی با اسکنر داخل دهانی، آشنا شدید؛ بیایید درباره معایب اسکنر داخل دهانی نیز صحبت کنیم. اسکنر های داخل دهانی به همان مقدار که کار های دندان پزشکی را آسان و دقیق کرده اند، معایبی را نیز همراه خود دارند. البته این معایبی که قرار است در ادامه نام ببریم، همه اسکنر ها را در بر نمی گیرد و تنها شامل مدل های خاصی از انواع آن می شود:

  • کیفیت مش

اساس کار اسکنر داخل دهانی بر اساس مش است. در نتیجه اگر بیمار، زبان یا هر کدام از اجزای داخل دهانش را حرکت دهد؛ می تواند خطای جزئی در مش ها ایجاد کند. جدا از حرکت اجزای دهان، بزاق نیز می تواند بر نتیجه تصویر برداری تاثیر بگذارد.

  • بهره گیری از پودر

سطح دندان های انسان به دلیل صیقلی بودن، توانایی انعکاس بالایی را به خود اختصاص داده است. همین امر باعث شده تا پرتو های نوری منعکس شده از اسکنر با مشکل مواجه شوند. برای حل این مشکل از نوعی پودر بر روی دندان ها استفاده می کنند. اما خود این پودر نیز مشکلاتی را به همراه دارد. به عنوان مثال، فرایند اسکن درون دهان را دشوار می کند.

  • از بین رفتن اطلاعات تصاویر

این یک باگ نرم افزاری محسوب می شود. البته دندانپزشکان، می توانند قسمت مورد نظر را بدون اینکه اسکنر قطع شود، تصویر برداری کنند تا با این مشکل مواجه نشوند.

سخن پایانی

اسکنر داخل دهانی به دلیل صرفه جویی در زمان و خروجی  HD از محبوب ترین گزینه های کلینیک ها و دندانپزشکان است. با این بازخورد فوری و سریعی که اسکنر دهانی دارند، کل فرآیند دندانپزشکی کارامد تر خواهد بود و پزشکان می توانند بیماران بیشتری را ویزیت کنند.  علاوه بر موارد گفته شده در بالا، پزشکان قادر هستند تا بیماری های مانند دندان قروچه و حرکت دندان ها را درمان کنند.

همچنین می توانند نتیجه ارتودنسی را به بیماران خود، نشان دهند. انواع درمان هایی که امروزه با اسکنر دهانی امکان پذیر است، ممکن است در آینده نه چندان دور، چندین برابر شود. در نتیجه، پزشکانی که هنوز از روش سنتی استفاده می کنند، بهتر است تا هرچه سریعتر، آن را با روش دیجیتال جایگزین کنند. در این مقاله سعی کردیم همه آنچه که لازم است را درباره اسکنر داخل دهانی به شما بیاموزیم. امیدواریم که از این محتوا لذت برده باشید.

اگر از مطالعه این مطلب لذت بردید، می توانید آن را در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز از آن بهره ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *